Echtscheiding advocaat Nieuwegein

Echtscheiding: met of zonder advocaat Nieuwegein

Bij een echtscheiding komt veel kijken, en daar heb je een advocaat Nieuwegein voor nodig. Met een verzoekschrift vraag je via je advocaat een echtscheiding aan bij de rechtbank. Zit je momenteel midden in een echtscheiding? Dat is natuurlijk erg vervelend. In dit artikel lees je meer over het feit of je met of zonder advocaat Nieuwegein een echtscheiding in kunt gaan.

Heb ik altijd een advocaat Nieuwegein nodig bij scheiding?

Ja, voor het aanvragen van een echtscheiding bij de rechtbank is een advocaat verplicht. Deze vraagt de scheiding aan op gemeenschappelijk verzoek (vanuit jullie samen) of op eenzijdig verzoek (alleen vanuit jou). Vraag je de scheiding gemeenschappelijk aan? Dan kun je samen een advocaat inschakelen en jullie vastleggen in een echtscheidingsconvenant. De advocaat Nieuwegein vraagt met dit convenant de scheiding aan, en jullie hoeven niet mee naar de rechtbank. De rechter keurt de afspraken die jullie gemaakt hebben goed, en spreekt vervolgens de echtscheiding uit. Vraag je de scheiding eenzijdig aan? Dan heb je een eigen advocaat in Nieuwegein nodig die de echtscheiding bij de rechtbank voor je aanvraagt. Je zult naar de zitting moeten komen met je advocaat, en moet misschien wat vragen beantwoorden. De rechter kan beslissingen nemen over zaken als de omgang met de kinderen, partneralimentatie en de gezamenlijke woning, en spreekt vervolgens de echtscheiding uit.

Hulp nodig bij echtscheiding

Een scheiding is niet gemakkelijk en er komt dan ook een hoop bij kijken. Je moet afspraken maken over de verdeling van de spullen en de woning, kijken naar eventuele partneralimentatie, en als je kinderen hebt moet je ouderschapsplan opstellen. In een ouderschapsplan staan afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen, de kosten hiervan, en een omgangsregeling. Komen jullie er samen niet uit? Zoek dan hulp van buitenaf. Een mediator kan jullie helpen om samen oplossingen vinden. Een andere optie is dat jouw advocaat Nieuwegein en die van je partner samen onderhandelen over de te maken afspraken.

De laatste loodjes bij echtscheiding

Zijn jullie het allebei eens met de uitspraak van de rechter en gaat niemand hiertegen in hoger beroep? Dan kan de uitspraak ingeschreven worden in de registers van de burgerlijke strand. Dit moet binnen 6 maanden na de uitspraak van de rechter. Ben je op zoek naar een advocaat scheiden? Via Advocatenkantoren.nl vind je gemakkelijk een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat in jouw regio.